Lisää ääriaineksia Kaldoaiviin – Ulinaa natsimarssista

Pelataan nopea hölmöläisbingo, jos suomalaisena kädessäsi on itsenäisyyspäivänä jokin muu lippu kuin Suomen lippu – Huuda bingo. Kansallissosialismin vastakohta ei ole kommunismi, vaan kansainvälinen markkinatalous. Jotkut kuitenkin näkivät hyväksi ideaksi mennä vastustamaan natseja sosialismi-banderollien kanssa[1]. Suomeen eivät kuulu kansallissosialistit, eivätkä sosialistit. Päinvastoin molempia on yritetty pitää pois tykein ja pystykorvin. Ketään ei siis pitäisi kiinnostaa kumman sosialismi on parempaa. Jos nyt kuitenkin on pakko sietää tällaista toimintaa, niin ehdotan kohtauspaikaksi Kallion katujen tilasta vaikka Kaldoaivin erämaata. Homma voidaan lyödä TV-formaattiin nimellä Ääriselviytyjä Suomi. Luonnollisesti äärioikeiston voittajasta tulee PVL:n seuraava suurmestari ja Arhinmäen twiittiä [2] mukaillen punaisten ykkösestä saadaan seuraava vasemmistojohtaja. Lähtisi myös suomalainen TV-bisnes nousuun tuollaisella reality-sarjojen kultakimpaleella.

 

Pyrin pukemaan turhautumiseni huumoriksi. Olen kuitenkin äärimmäisen turhautunut ja surullinen. Pääsimme suhteellisen terveeseen keskusteluun vaikeasta aiheesta aiemmin viikolla, missä Oulun raiskaustapaus sai arvoisensa vastaanoton mediassa. Henkilökohtaisesti pidän viikolla nähtyä esitystä kansalaisuuden poistamisesta aivan onnettomana yrityksenä “korjata” tilannetta, koska se ei ole ehkäisevä toimi. Olen kuitenkin iloinen, että diskurssi saatiin alulle ja uskon vahvasti huonojen ehdotusten alta löytyvän myös hyviä ehdotuksia. Tälläinen ääriliikkeiden esilläolo uhkaa vesittää koko keskustelun. Klikkimedian juoksee naminami-uutisten perässä ja “tolkut” kiitävät vauhdilla toiseen suuntaan. Twitteriä lukiessa alkupiste häämöttää, kun taas leimakirveet lentelevä ja järki valuu keskustelijoista kuin hiekka tiimalasissa. Tästä kaikesta voin vain todeta politiikan olevan parrasvaloissa kuin Matti Nykänen. Mokailusta tehdään juttuja, kun taas asioiden mennessä oikein ei saa edes twiittiä.

 

Eduskuntavaalien alla tärkein tehtävä politiikan saralla pitäisi olla se, että äänestäjät saavat tarpeeksi tietoa valistuneen äänestyspäätöksen tueksi. Tämä voidaan tehdä ainoastaan laajalla yhteiskunnallisella keskustelulla, eikä leivällä ja sirkusnatseilla. Meidän jokaisen pitäisi tehdä tietoinen päätös ja todeta ääriaineksista ainoastaan, että “Kyllä poliisisetä hoitaa”. Hakaristiä tai sirppivasara-komboa kantava kaveri haluaa huomiota ja meidän pitää lopettaa sen antaminen. Kaikki ovat nyt nähneet surullisen näytöksen vihaisista henkilöistä, joille on näytetty lapsena liian vähän Muumeja.

 

Nyt äkkiä keskustelu takaisin oikeille raiteille – Kello tikittää.

 

[1] https://yle.fi/uutiset/3-10542579

[2] https://twitter.com/paavoarhinmaki/status/1070657896248213505

 

SebastianStenfors
Kokoomus Oulu

Pohjois-Pohjanmaan äänekkäin nuori yrittäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu