Välisana Ulinaa politiikan katsomosta

Lisää ääriaineksia Kaldoaiviin - Ulinaa natsimarssista

Pelataan nopea idioottibingo, jos suomalaisena kädessäsi on itsenäisyyspäivänä jokin muu lippu kuin Suomen lippu - Huuda bingo. Kansallissosialismin vastakohta ei ole kommunismi, vaan kansainvälinen markkinatalous. Jotkut kuitenkin näkivät hyväksi ideaksi mennä vastustamaan natseja sosialismi-banderollien kanssa[1]. Suomeen eivät kuulu kansallissosialistit, eivätkä sosialistit. Päinvastoin molempia on yritetty pitää pois tykein ja pystykorvin. Ketään ei siis pitäisi kiinnostaa kumman sosialismi on parempaa. Jos nyt kuitenkin on pakko sietää tällaista toimintaa, niin ehdotan kohtauspaikaksi Kallion katujen tilasta vaikka Kaldoaivin erämaata. Homma voidaan lyödä TV-formaattiin nimellä Ääriselviytyjä Suomi. Luonnollisesti äärioikeiston voittajasta tulee PVL:n seuraava suurmestari ja Arhinmäen [2] twiittiä mukaillen punaisten ykkösestä saadaan seuraava vasemmistojohtaja. Lähtisi myös suomalainen TV-bisnes nousuun tuollaisella reality-sarjojen kultakimpaleella.

 

Pyrin pukemaan turhautumiseni huumoriksi. Olen kuitenkin äärimmäisen turhautunut ja surullinen. Pääsimme suhteellisen terveeseen keskusteluun vaikeasta aiheesta aiemmin viikolla, missä Oulun raiskaustapaus sai arvoisensa vastaanoton mediassa. Henkilökohtaisesti pidän Mykkäsen esitystä kansalaisuuden poistamisesta aivan onnettomana yrityksenä “korjata” tilannetta, koska se ei ehkäise mitään ja aiheuttaa pelkästään päänvaivaa jo vaikeassa pakkopalautuskeskustelussa. Diskurssi saatiin alulle ja uskon vahvasti, että huonojen ehdotusten jälkeen löydetään hyvä ehdotus. Ääriliikkeiden esilläolo kuitenkin uhkaa vesittää koko keskustelun. Klikkimedian juoksee naminami-uutisten perässä ja “tolkut” kiitävät vauhdilla toiseen suuntaan. Twitteriä lukiessa alkupiste häämöttää, kun taas leimakirveet lentelevät. Politiikka on parrasvaloissa kuten Matti Nykänen. Mokailusta tehdään juttuja, kun taas asioiden mennessä oikein ei saa edes twiittiä.

 

Eduskuntavaalien alla tärkein tehtävä politiikan saralla pitäisi olla se, että äänestäjät saavat tarpeeksi tietoa valistuneen äänestyspäätöksen tueksi. Tämä voidaan tehdä ainoastaan laajalla yhteiskunnallisella keskustelulla, eikä leivällä ja sirkusnatseilla. Meidän jokaisen pitäisi tehdä tietoinen päätös ja todeta ääriaineksista ainoastaan, että “Kyllä poliisisetä hoitaa”. Hakaristiä tai sirppivasara-komboa kantava kaveri haluaa huomiota ja meidän pitää lopettaa sen antaminen. Kaikki ovat nyt nähneet surullisen näytöksen vihaisista henkilöistä, joille on näytetty lapsena liian vähän Muumeja.

 

Nyt äkkiä keskustelu takaisin oikeille raiteille - Kello tikittää.

 

[1] https://yle.fi/uutiset/3-10542579

[2] https://twitter.com/paavoarhinmaki/status/1070657896248213505

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat