Vasemmistolainen väkivalta on vain parempaa – Ulinaa populismista

Vasemmistolainen suhtautuminen väkivaltaan on ilmeisesti joustava käsitys. Li Andersson on tullut surullisen kuuluisaksi väittelystä, jossa hän kertoo oikeistoväkivallan olevan tuomittavaa ja vasemmistoväkivallan olevan erilaista [1]. Tästä nyt ei paljon muuta voi päätellä kuin, että Li pitää vasemmiston väkivaltaa vähemmän tuomittavana tai parempana. Tämä ajattelumalli näköjään ylettyy Anderssonilla myös perheväkivaltaan. Perheväkivalta ja raiskaukset ovat olleet viimeaikoina vahvasti esillä mediassa ja Vasemmistoliitto ajaa vahvasti siihen puuttumista esimerkiksi “Suostumus2018” -aloitteella. Kuitenkaan tässäkään ei ole samat standardit kaikilla, jos kyseessä on tarpeeksi mehukas poliittinen keppihevonen.

 

Li Andersson twiittasi aiemmin “Suomi karkotti Afganistaniin taksikuskin, jolla oli lapsi, opiskelupaikka ja työ – yhä pienemmät rikkeet kelpaavat karkottamisen perusteeksi” [2]. Kyseessä oleva Afganistanilaislähtöinen taksikuski on Ylen jutun mukaan menettänyt huoltajuutensa ja tuomittu väkivaltarikoksesta sakkoihin [3]. Yritin kovasti löytää suoraa viittausta väkivallankohteeseen, mutta Ylen jutun rivien välistä ja Twitterin kommenteista päätellen tämä väkivaltarikos oli kohdistunut lapsen äitiin ja sen seurauksena myös hänelle oli myönnetty lähestymiskielto. Jos henkilöllä on lähestymiskielto ja huoltajuus menetetty, ei voida väittää hänellä olevan läsnäoloa vaativaa sidettä Suomeen. Tämä nyt on vaan ihan puhdas fakta, enkä yritä tässä puolustaa tai vastustaa maahanmuuttoa. Puolustan tässä Migriä, joka on toiminut tässä tapauksessa niiden sääntöjen mukaan mitkä valtio on sille asettanut

 

Haluaisin uskoa, että kyseessä on Anderssonin puolelta puhdas kömmähdys, eikä hän oikeasti pidä väkivaltaa “pienenä rikkeenä”. Vahingossa tuli vain jaettua koko kansalle teksti, joka otsikon perusteella kuulosti hyvältä ja ei sitten jaksettu lukea artikkelia alusta loppuun. Olisihan se omituista nähdä puolueen, jonka kampanjasloganeihin kuuluu feminismi, puheenjohtaja puolustamassa miespuolista väkivaltarikollista. Toisaalta onko se toinen puoli yhtään sen parempi? Jos omaan porukkaan vetoava slogan löytyy, niin siihen hypätään välittämättä asian todenperäisyydestä. Pääasia on, että löytyy mehukkaalta kuulostava juttu.

 

Populismi on omanlaatuinen syöpänsä. Valheellinen populismi on kansakuntaa ravistuttava ebola ja pitäisi olla jokaisen meistä tehtävä aktiivisesti taistella sitä vastaan. Sen valheen varassa kun ei voi tehdä muuta kuin virheitä, jos sattuu pääsemään päättävään asemaan. Toivoisinkin, että luetaan ne jutut alusta loppuun ennen kuin aloitetaan omalla nimellä jakamaan tai sitten vaihtoehtoisesti ollaan rehellisesti sitä mieltä, että väkivaltarikollista ei saa palauttaa kotimaahan. Puhumalla asioista suoraan ja rehellisesti on ainoa keino, jolla kansa voi tehdä valistuneen äänestyspäätöksen.

 

Ps. Kirjoitan joskus ehkä maahanmuutosta tai en. Vaikuttaa olevan sellainen aihe, että olet joko rajakki tai suvakki sama mitä siinä tekstissä lukee. En siis kommentoi tässä kirjoituksessa maahanmuuttoa vaan perheväkivaltaa ja populismia.

 

  1. https://www.youtube.com/ watch?v=cqnB4Q0hOWs

  2. https://twitter.com/liandersson/status/1004433460394647552

  3. https://yle.fi/uutiset/3-10241738

SebastianStenfors
Kokoomus Oulu

Pohjois-Pohjanmaan äänekkäin nuori yrittäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu